Maskotka Fenek Pustynny
Fenek to drapieżny ssak z rodziny psowatych. Zamieszkuje pustynne tereny Półwyspu Arabskiego i północnej Afryki. Mimo swoich niewielkich rozmiarów (osiąga długość 30-40cm i jest najmniejszym przedstawicielem rodziny psowatych), jest zarazem największym drapieżnikiem na Saharze. Ma charakterystyczne uszy, które potrafią osiągnąć 15cm wysokości. Fenek jest zwierzęciem nocnym, w dzień śpi w podziemnych norach. Odżywia się owadami - szarańczakami i chrząszczami, poluje też na ptaki i gryzonie.
Cechy produktu:
- Maskotka przedstawia fenka pustynnego. Lisek wykonany jest z przyjemnego pluszu (futerka o dłuższym włosie) i ma długi ogonek.
- Długość pluszowego fenka to około (z ogonkiem 38cm), wysokość około 18cm z uszami.
- Maskotka odpowiednia dla każdej grupy wiekowej.
- Produkt od Dubi.
- Kod produktu: 10991.